Categorii
blog

Facebook a lansat serviciul de plată digitală prin WhatsApp

WhatsApp și-a lansat serviciul de plăți digitale în Brazilia, deoarece aplicația de mesagerie valorifică popularitatea sa pe piețele emergente.

Această mișcare vine pe măsură ce compania-mamă, Facebook, promovează planurile de a aduce mai mult comerț electronic pe platformele sale.

WhatsApp Pay le permite utilizatorilor să își trimită bani unul altuia gratuit sau să facă cumpărături de la întreprinderile mici.

În ianuarie, directorul executiv Mark Zuckerberg a prezentat planurile de a oferi serviciul în India, Indonezia și Mexic.

În timp ce plățile de la persoană la persoană vor fi gratuite, întreprinderile mici vor trebui să plătească o „taxă de procesare pentru a primi plățile clienților”, a declarat blogul.

WhatsApp are 120 de milioane de utilizatori în Brazilia, ceea ce face țara a doua cea mai mare piață după India.

Compania a testat deja serviciul de plată în India, unde are 400 m de utilizatori.

Totuși, eforturile firmei de a lansa WhatsApp Pay în India au fost menținute timp de doi ani de către autoritățile de reglementare.

În aprilie, Facebook a anunțat că a cumpărat o parte de 10% din grupul indian de telecomunicații Reliance Jio pentru 5,7 miliarde de dolari (4,5 miliarde de lire sterline). Acordul acesta îi oferă lui Facebook un aliat puternic, Mukesh Ambani, care este cel mai bogat om din Asia.

Cele două companii intenționează să se concentreze pe un parteneriat cu noua platformă de comerț electronic, JioMart, lansată de Jio.

Luna trecută Facebook a investit o sumă nedezvăluită în aplicația Gojek, bazată pe ride-hailing.

Firmele vor folosi legătura pentru a extinde serviciul de plăți digitale Gojek GoPay.

Facebook a cumpărat WhatsApp pentru aproximativ 20 miliarde de dolari în 2014. În februarie, serviciul de mesagerie a spus că are peste 2 miliarde de utilizatori din întreaga lume.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *